joi, 26 mai 2011

Ceaiul, ideal pentru curatenia generala

 Ceaiul, ideal pentru curatenia generala
Ceaiul, ideal pentru curatenia generala Cu toate că această băutură este cunoscută de mai bine de 5.000 de ani, are și întrebuinţări inedite. Ceaiul poate fi folosit și ca soluţie naturală de curăţat, economisind astfel banii pe care i-am da pentru detergenţii din comerţ. Cu ajutorul lui poţi reda luciul podelelor și al mobilierului din lemn, dar poţi și dezinfecta lucrurile din casă.

În casă, ceaiul preparat din orice poate fi folosit ca soluţie naturală pentru curăţare și dezinfectare. Pune ceai proaspăt într-un pulverizator și folosește-l pentru a curăţa mai întâi geamurile. Stropește suprafaţa, apoi șterge-o cu o cârpă moale. Este ideal pentru a îndepărta petele de grăsime, urmele de degete, dar și mizeria acumulată pe geam. Totodată, poate fi întrebuinţat și pentru a spăla și a reda luciul oglinzii. De asemenea, soluţia este bună și pentru a curăţa parchetul și mobilierul din lemn, cărora le va reda și luciul.

Dezinfectant natural
O altă soluţie naturală de curăţat și dezinfectat poate fi realizată din ulei de arbore de ceai. Pune două linguriţe de ulei în două căni de apă pentru a obţine o soluţie ce poate fi folosită în toată casă. Pentru ca soluţia să fie eficientă, folosește-o într-un pulverizator. Mixtura poate fi utilizată pentru a curăţa și dezinfecta mobila și electrocasnicele din bucătărie. De asemenea, uleiul de ceai este eficient și împotriva mucegaiului, mai ales din baie. Înainte de a-l utiliza, adaugă puţină sare pentru a obţine o soluţie abrazivă. Astfel vei putea curăţa fără probleme obiectele sanitare din baie, dar și gresia și faianţa.

Întreţine hainele din mătase
Uleiul poate fi un bun substituent și pentru detergenţii de haine atunci când trebuie să speli ţesături care se deteriorează foarte ușor, precum mătasea. Astfel, poate fi spălată în apă cu frunze de ceai. Totodată, ceaiul poate fi folosit și pentru a reda ţesăturilor culorile vii, dar și pentru a le păstra pentru mai mult timp.

34 de lei costă, pe internet, o sticluţă de 25 de ml de ulei de arbore de ceai.
Autor: Ziarul ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 16 Mai 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu