luni, 18 iulie 2011

Fa-ti propriile solutii de curatat

Fa-ti propriile solutii de curatat
Fa-ti propriile solutii de curatat În loc să cumperi din comerţ produse pentru curăţarea diferitelor suprafeţe, îţi poţi crea propriile soluţii folosind ingrediente naturale din casă. Astfel, vei economisi bani și, în plus, vei evita folosirea produselor chimice.

Pentru a spăla pardoselile din gresie sau linoleum, trebuie să folosești o soluţie obţinută din patru litri de apă caldă în care ai adăugat o ceașcă de oţet și două linguri de ulei pentru bebeluși. În afară de faptul că mixul curăţă eficient suprafeţele, le redă și luciul. În cazul în care ai de-a face cu pete persistente, adaugă la soluţie și două linguri de borax. Pentru a spăla parchetul este indicat să folosești totuși produsele din comerţ. Această suprafaţă este mai delicată și se poate deteriora foarte ușor dacă nu este îngrijită corespunzător.

Mai multe produse pentru baie
Atât lavoarul, cât și cada din baie se spală rapid cu o soluţie formată din jumătate de litru de alcool sanitar, jumătate de litru de apă oxigenată și o lingură de ulei esenţial de mentă. Pentru a-ţi fi mai ușor, poţi turna mixul într-un pulverizator. Dacă suprafeţele au pete care nu dispar, freacă zona cu un burete abraziv pe care ai pus o soluţie formată din apă caldă și bicarbonat. Pentru a spăla vasul de toaletă ai nevoie de o mixtură formată din trei linguri de bicarbonat de sodiu, una de ulei de măsline și câteva picături de ulei parfumat pentru aromaterapie.

Săpun lichid pentru dulapuri
Dulapurile din bucătărie se pot spăla cu o soluţie formată din câteva linguri de săpun lichid și 20 de picături de ulei esenţial de ceai verde adăugate în jumătate de litru de apă caldă. În plus, mixtura fiind un bun dezinfectant, poate fi folosită și pentru a spăla alte suprafeţe.

Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 18 Iulie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu