sâmbătă, 16 iulie 2011

Microsoft renunţă la Windows și pregătește o bombă pe piaţa sistemelor de operare

 Microsoft renunţă la Windows și pregătește o bombă pe piaţa sistemelor de operare
Microsoft renunţă la Windows și pregătește o bombă pe piaţa sistemelor de operare
Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, va lansa un sistem de operare care va rula, atât pe PC-uri, cât și pe telefoane, tablete, televizoare și console de jocuri. Compania ia în considerare și renunţarea la denumirea Windows.
Imaginaţi-vă o lume fără Microsoft Windows. Acest lucru nu este imposibil după ce Andrew Lees, președintele diviziei Windows Phone, a declarat în cadrul conferinţei Worldwide Partner din Los Angeles că, în curând, Microsoft va lansa un sistem de operare nou, care nu va avea nicio legatură cu Windows și care va rula pe diferite dispozitive precum telefoane mobile, computere, tablete  de internet și televizoare.
 
Cu această ocazie Microsoft ar putea renunţa o dată și pentru totdeauna la numele Windows. De ce? Pentru că denumirea de Windows se leagă în ultima vreme numai de eșecuri, precum WindowsMe, Windows Vista, Windows Phone.
Windows este în continuare lider pe piaţa sistemelor de operare, însă nu are o bază de clienţi fideli, așa cum are Mac OSX și Linux.  Studii recente au arătat că Windows se află pe o pantă descendentă.
Un alt motiv pentru care Microsoft ar putea să renunţe la denumirea de Windows este acela că Windows este vechi. Windows datează din anul 1983, iar la realizarea sistemului s-a utilizat o concepţie bazată pe ferestre (windows), de unde vine și numele programului. Păstrarea acestui nume, nu face bine companiei Microsoft, sunt de părere analiști.
Lance Ulanoff de la PCMag.com, scrie că Microsoft nu va renunţa niciodată la denumirea Windows.  Deși circulă zvnoruri că numele venerabilului brand sunt numărate, acest lucru nu se va întâmpla. Microsoft nu are cum să renunţe la numele unui brand care a adus miliarde creatorilor și care a făcut mai productivă munca a sute de milioane de oameni. Microsoft nu va renunţa la acest nume așa cum nici MCDonald’s nu va schima numele “Bic Mac” în “Big Mouth Burger”, este de părere Ulanoff.

Chiar dacă Microsoft decide să renunţe la numele Windows sau nu, este irelevant pentru tehnologie, este vorba de marketing până la urmă, scrie Dwight Silverman de la chron.com. Interesant este că reprezentanţii companiei iau în considerare acest lucru. Tu ce crezi, ar trebui Microsoft să renunţe la denumirea Windows?


Autor: Capital
Sursa: www.capital.ro  Sambata, 16 Iulie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu