joi, 4 august 2011

Cum scapi de mucegai

 Cum scapi de mucegai
Cum scapi de mucegai Umezeala din casă favorizează dezvoltarea mucegaiului, care îţi poate afecta foarte ușor atât locuinţa și mobilierul, cât și sănătatea. Cel mai bun mod pentru a-i preveni apariţia este să verifici periodic instalaţiile sanitare și să aerisești des casa.

Încăperea în care există cel mai propice mediu de dezvoltare a mucegaiului este baia. Astfel, este foarte important ca această încăpere să fie aerisită cât mai des. De asemenea, este foarte important ca, după ce faci duș, să ștergi bine gresia și faianţa. Mucegaiul apare imediat pe chitul de rosturi și apoi este foarte greu de îndepărat. Totodată, perdelele de duș din plastic sunt printre primele locuri unde mucegaiul își face apariţia. Spală perdeaua cel puţin o dată pe lună sau pulverizează pe ea o soluţie alcătuită din apă și oţet.

Ai grijă cum gătești
În bucătărie, riscul cel mai mare de apariţie a mucegaiului este atunci când gătești. Dacă nu ai o hotă, atunci deschide geamul când prepari mâncarea pentru a elibera aburii. Totodată, evită să gătești cu ușa deschisă, altfel, aburii cu particule de mâncare se vor depune pe mobilă, unde se vor dezvolta bacterii. De asemenea, evită să usuci hainele în casă, pentru că generează multă umezeală, care poate duce imediat la apariţia mucegaiului.

Verifică periodic instalaţiile sanitare

O defecţiune la instalaţiile sanitare, precum un robinet care picură sau o scurgere fisurată, dezvoltă umezeală și poate duce, în scurt timp, la apariţia mucegaiului. Din această cauză este important să verifici periodic instalaţiile pentru a observa la timp orice defecţiune. În plus, remediind problema, vei economisi și apă.

Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 1 August 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu