luni, 24 octombrie 2011

10 idei de organizare pentru casa ta

 10 idei de organizare pentru casa ta
10 idei de organizare pentru casa ta Fiecare femeie se confrunta, la un moment dat, cu lipsa de organizare. Fie ca este vorba despre teancuri de documente, de inghesuiala din baie sau cheile pierdute prin vreun loc din casa, intotdeauna exista solutii care sa te ajute sa ai o casa mai organizata si mai ordonata.

Iata cele mai bune sfaturi in acest sens.

Baie


1. Cumpara un dulap care sa incadreze zona de sub chiuveta si tine acolo toate produsele de curatenie. Detergentii, solutiile de dezinfectat, manusile de plastic si buretii vor avea de acum locul lor.

2. In dulapiorul de deasupra chiuvetei, instaleaza o banda magnetica pe care sa lipesti penseta, unghiera si alte instrumente metalice de care care ai nevoie in procesul de infrumusetare sau ingrijire.

3. Arunca toate obiectele vechi din baie. Lotiunile de corp, parfumurile, lamele de ras si chiar medicamentele au un termen recomandat de utilizare, asa ca elimina-le pe cele care nu mai sunt valabile.

Dressing

1. Separa hainele in functie de sezon. Lasa-le la indemana pe cele pe care le porti in aceasta perioada, iar cele inadecvate temperaturilor de afara, impacheteaza-le si depoziteaza-le intr-un colt al dulapului.

2. Pozitioneaza hainele in functie de stil: cele pentru birou, hainele casual, sport, elegante etc.

3. Foloseste un umeras doar pentru esarfe. Inoada-le pe acesta in jurul umerasului, astfel incat sa iti fie foarte usor sa le alegi atunci cand trebuie sa le asortezi.

Bucatarie

1. Pastreaza alimentele in functie de grupele alimentare. De exemplu, intotdeauna ciocolata sa fie in dulapul cu dulciuri, busuiocul si maghiranul in dulapul cu mirodenii, iar orezul, malaiul si faina sa fie asezate la cereale. In acest fel vei avea un acces mai rapid la alimentele dorite si vei putea tine evidenta acestora.

2. Acelasi lucru trebuie facut si in cazul veselei. Aseaza farfuriile pe un raft, paharele pe un raft si asa mai departe.

3. Incearca sa faci saptamanal curatenie in frigider. Arunca alimentele vechi si improspateaza interiorul frigiderului cu ajutorul unei lavete inmuiate in apa cu otet.

Camera

1.
Opteaza pentru mobilier care are capacitatea de stocare. Patul, canapeaua, biroul sau masuta pentru televizor ar trebui sa aiba sertare sau dulapuri in care poti depozita anumite obiecte.

2. Aseaza un cufar/bancheta sub geam. In acest fel, vei avea si un obiect pe care sa stai, dar si un loc de inmagazinare a unor obiecte diverse.

3. Foloseste-te de spatiul de dupa sifonier sau dulapuri. Acolo poti aseza mese sau scaune pliabile, pe care nu le folosesti decat la evenimente.

Sfaturi diverse

1.
Asigura-te ca toate obiectele au un loc al lor si invata-i pe toti membrii familiei acest lucru. In plus, imediat dupa ce folosesti un obiect, pune-l inapoi de unde l-ai luat.

2. In camera de zi, pe masuta de cafea, plaseaza un cosulet decorativ in care sa tii toate telecomenzile.

3. Foloseste frigiderul pe post de centru de mesaje. Cumpara mai multi magneti si foi colorate. Oricine are de transmis un mesaj sau de reamintit anumite lucruri, o poate face lasand un biletel pe frigider.

Autor: Ele.ro
Sursa: casasigradina.ele.ro  Vineri, 7 Octombrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu