luni, 28 noiembrie 2011

Multiplele utilizări ale ceaiului

Multiplele utilizări ale ceaiului
Multiplele utilizări ale ceaiului A venit iarna, iar dacă vrei să te încălzești cea mai potrivită metodă este să bei o cană de ceai cald. Ceea ce nu știi este că săculeţii aromaţi folosiţi deja nu trebuie aruncaţi pentru că pot fi reutilizaţi sub alte forme. Iată câteva alte întrebuinţări ale ceaiului, potrivit care2.com.

Pentru casă
-  Poţi curăţa covoarele presărând pe ele frunze uscate, deja folosite, de ceai verde. Lasă-le să 'stea pe jos 10 minute', după care dă cu aspiratorul. Astfel, praful și diverse alte mizerii se vor luă mult mai bine.
-  Curaţă geamurile și oglinzile cu ceai, astfel încât să scapi imediat de amprente și murdărie care pur și simplu nu mai vrea să se dezlipească.
-  Curaţă vasul de toaletă folosind pliculeţe deja folosite de ceai. Lasă-le în vas pentru câteva ore și apoi trage apa.
-  Scapă de mirosul de peste după ce ai mâncat sau preparat acest aliment. Curaţă mâinile cu un pliculeţ umed de ceai și mirosul urât va dispărea imediat.
-  Cu același lucru poţi scăpa și de mirosul neplăcut din frigider. Pune câteva pliculeţe și lasă-le câteva ore, acestea vor împrospăta aerul.
-  Poţi face potpouri-uri din frunze de diverse culori, pe care să le pui în săculeţi transparenţi și să le plasezi în diferite colţuri ale casei pentru împrospătarea aerului.
Pentru corp
-  Calmează o arsură provocată de soare punând câteva pliculeţe umede și răcite de ceai pe zonă afectată.
-  Calmează și ochii obosiţi și iritaţi în aceeași manieră, de data această pliculeţele fiind puţin călduţe.
-  Gingiile iritate, care sângerează, pot fi calmate folosind ceai în loc de apa de gură. Alege mentă, la care să adaugi puţină sare.
- Oferă-i strălucire părului uscat limpezindu-l cu ceai. Lasă-l câteva minute să acţioneze și apoi curată la final cu apă curată.
- Ai o respiraţie mai proaspătă făcând gargară cu ceaiuri ce conţin arome cât mai puternice.
- Tratează răceală. Fie că scapi sau nu de răceală cu adevărat, măcar o cană de ceai fierbinte îţi va calmă gâtul în zilele friguroase și te va mai încălzi puţin.
Pentru bucătărie
-  Frăgezește carnea. Marineaz-o cu niște ceai negru și te vei bucură de o cină mai moale și ușor de consumat.
-  Poţi pune frunze de ceai în apa în care fierbi ouăle. Le vei da un plus de savoare și chiar puţină culoare.
-  Chiar și prin simplul fapt că adaugi pliculeţe de ceai în coșul de gunoi vei preveni dezvoltarea unui miros urât în acel mediu.
-  Dacă vei uda trandafirii și cu puţin ceai, pe lângă apă, ei vor înflori mai mult. La fel se întâmplă și cu plantele de apartament.





Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Luni, 28 Noiembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu