luni, 28 noiembrie 2011

Obiceiuri și tradiţii: Sf. Andrei îţi aduce viitorul soţ în vis, te lecuiește de boli, te scapă de farmece și blesteme

 Obiceiuri și tradiţii: Sf. Andrei îţi aduce viitorul soţ în vis, te lecuiește de boli, te scapă de farmece și blesteme
Obiceiuri și tradiţii: Sf. Andrei îţi aduce viitorul soţ în vis, te lecuiește de boli, te scapă de farmece și blesteme Miercuri, pe 30 noiembrie îl celebrăm pe Sf. Andrei, „primul chemat" dintre apostolii Mântuitorului, după Sf. Ioan Botezătorul. Zi potrivită pentru ritualuri de vindecare a bolilor, alungarea farmecelor, blestemelor, spiritelor rele și atragerea norocului în căsnicie.
Rugăciunea care-ţi aduce însănătoșirea
Dacă ai probleme de sănătate, de Sf. Andrei mergi la biserică, ia o crenguţă de busuioc și apă sfinţită. Acasă, pune-le într-un vas de lut nou, fă-ţi semnul crucii de trei ori și rostește următoarea rugăciune: „Tată ceresc, Tu știi luptele pe care le experimentez - durerea și disperarea. Tu știi dorinţa inimii mele să fiu vindecat de această boală (spune-ţi suferinţa). Te rog acum, acordă-mi atingerea Ta vindecătoare. Știu că Tu poţi să mă vindeci, exact ca în vremurile Bibliei."
Usturoiul de ferește de spiritele rele
Noaptea Sf. Andrei este considerată și noaptea Strigoilor, a celor trecu
i în nefiinţă care nu și-au găsit liștea. Așadar, pentru a îndepărta spiritele care-ţi pot bântui casa, e bine să ungi tocurile ușilor și ferestrelor cu doi căţei de usturoi.
Pune-ţi grâu sub pernă ca să-ţi visezi uristul
Dacă ești necăsătorită, poimâine, în Ajunul Sf. Andrei pune-ţi sub pernă 41 de boabe de grâu. Se spune că te soarta ta va fi bărbatul care-ţi va apărea în vis furând grâul. În cazul în care nu vei respecta acest ritual de căsătorie, în cursul zilei de mâine coace o turtă sărată și mănânc-o înainte de culcare. Se crede că ursitul îţi va aparea în vis pentru a-ţi oferi apa.
Sarea și boabele de grâu te apără de blesteme
Ia un pumn de sare grunjoasă și nouă boabe de grâu. Încălzește sarea până când începe să frigă și pune-o pe o placă din lemn de tei sub formă unei grămăjoare. De jur împrejurul ei pune boabele de grâu sub forma unui cerc. Cu mâna dreaptă întinsa deasupra sării calde spune cu voce tare, de trei ori: „Mă eliberez de tot ceea ce este negativ în mine și în jurul meu și rămân curat."

Autor: Cancan
Sursa: www.cancan.ro  Luni, 28 Noiembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu