luni, 27 februarie 2012

INTERNET CU DREPTURI: Noile reglementări pentru servicii telecom

INTERNET CU DREPTURI: Noile reglementări pentru servicii telecom
INTERNET CU DREPTURI: Noile reglementări pentru servicii telecom Începând de sâmbătă ar trebui să avem ceva mai multe drepturi în relaţia cu furnizorii de servicii de cablu, internet sau telefonie. Aceștia sunt obligaţi de Autoritea Naţională pentru Administrarea și Reglementarea în Comunicaţii să modifice contractele pentru respectarea unor indicatori de calitate. Însă, clienţii spun că nu i-a anuntat nimeni de nicio modificare.

Noile reglementări îi obligă pe distribuitorii de internet să treacă în contract care este viteza minimă și maximă de transfer a datelor. Astfel, vom ști care este viteza reală de distribuţie a internetului la fiecare operator în parte, potrivit Realitatea TV.
Și cei care folosesc internetul mobil au motive de bucurie. În contracte va fi trecut și cât de greu se va mișca internetul dacă depășesc un anumit volum al traficului. De asemenea, reglementările permit abonaţilor să afle dacă furnizorul le va restricţiona accesul către anumite site-uri sau aplicaţii de pe internet sau dacă operatorul de telefonie le va coda telefonul în reţeaua sa. Totul trebuie menţionat în contract. Însă, deși aceste modificări ar fi trebuit deja făcute, clienţii spun că nu au fost informaţi.
Aceste reglementări se aplică atât contractelor încheiate de acum încolo, cât și celor aflate în derulare. ANCOM poate sancţiona furnizorii de servicii de comunicaţii electronice pentru neincluderea în contracte a acestor clauze minime obligatorii.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Duminica, 26 Februarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu