miercuri, 7 martie 2012

VIDEO: Softuri-spion pe net! Atentie, oricine iti poate asculta telefonul!

VIDEO: Softuri-spion pe net! Atentie, oricine iti poate asculta telefonul!



VIDEO: Softuri-spion pe net! Atentie, oricine iti poate asculta telefonul! pe www.incont.ro
"Alo, buna ziua. Convorbirile dumneavoastra telefonice au fost ascultate. Nu de ieri, de azi, ci de o jumatate de an. Ochi nevazuti v-au citit mesajele, urechi nestiute v-au ascultat discutiile, inclusiv cele care nu au fost purtate la mobil, ci... langa el". Un astfel de anunt-bomba de la autoritati au primit astazi in jur de 30 de persoane, dupa ce SRI-ul a "interceptat" o afacere, pe cat de revoltatoare, pe atat de infloritoare!
VIDEO: Softuri-spion pe net! Atentie, oricine iti poate asculta telefonul!

Embed:
Un program de internet adus din strainatate de un barbat, care se simtea inselat, a fost multiplicat si vandut tuturor celor care voiau sa-si spioneze apropiatii. In special, soti si sotii. 55 de suspecti din 8 judete sunt la audieri, acuzati ca au adus atingere sigurantei nationale!
Rand pe rand, zeci de persoane din Hunedoara, Alba, Iasi, Bucuresti, Bihor, Mures, Buzau si Galati au ajuns in fata procurorilor DIICOT. 
Investigatorii spun ca suspectii au ascultat convorbirile telefonice ale sotiilor, amantelor, iubitelor pe care le suspectau ca nu le sunt fidele. Cei mai multi invinuiti sunt, de altfel, barbati. Cu totii au cumparat softul, sustin procurorii, de la un anume Nicolae Oproiu.
Acesta s-a apucat de afacere in ianuarie 2009. Oficial vindea pe internet rochii de mireasa. In realitate, ar fi vandut programe numite "spy" cu 800 de lei bucata. Generos, instala gratuit softul pe calculatorul sau telefonul celui care devenea spion.
Vecinii lui Oproiu nu au fost surprinsi cand au vazut descinderea trupelor speciale. Luptatorii i-au ridicat si pe el si pe sotia lui, care ar fi folosit si ea acest soft de interceptare.  
Acest caz arata insa cat de usor se pot intercepta ilegal convorbirile in Romania, dar si ca poti fi prins facand acest lucru si risti ani grei de inchisoare.
Astfel de programe cu ajutorul carora poti sa asculti ce vorbeste cineva pe telefonul mobil, se gasesc cu usurinta pe Internet. Ilegalitatea apare chiar din momentul in care ai descarcat produsul in calculatorul tau.
Simplul fapt ca detii un asemenea program este infractiune, daca il si folosesti asa cum au facut 50 de persoane din mai multe judete ale tarii, aduci atingere sigurantei nationale. Serviciile secrete nu neaga ca ar putea exista in acest moment structuri paralele care fac interceptari ilegale.
Potrivit Mediafax, procurorii DIICOT au constatat ca cei implicati in interceptari neautorizate au "monitorizat" reporteri ai unor televiziuni locale, sotiile, concubinele, iar cei care utilizau inregistrarile erau chiar si angajati ai unei firme de detectivi particulari.
Sursele citate de Mediafax au mai precizat ca nu au fost interceptati magistrati sau alte persoane cu functie de demnitare publica, un fost candidat pentru Senat din Craiova figurand in aceasta afacere judiciara.
Printre cei care au operat interceptari sunt si oameni de afaceri, iar printre cei ascultati sunt si un reporter local al postului Antena 1, si un corespondent local de la Realitatea TV, au adaugat sursele citate.
Ancheta se realizeaza de catre Serviciile Teritoriale ale DIICOT de la Alba si Iasi.
Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu