luni, 5 martie 2012

Windows 8 în acţiune. Cum arată și cum se mișcă noul sistem de operare

 Windows 8 în acţiune. Cum arată și cum se mișcă noul sistem de operare
Windows 8 în acţiune. Cum arată și cum se mișcă noul sistem de operare
Microsoft a dezvăluit Windows 8, săptămâna trecută, în cadrul Congresului mondial al telefoniei mobile de la Barcelona, iar pe net au început să apară deja primele impresii despre noul sistem de operare.
De la versiunea Developer Preview prezentată în septembrie 2011, menită a dezvălui platforma de programare, Windows 8 a făcut progrese din toate punctele de vedere. De la introducerea experienţei de utilizator pentru touch, tastatură și mouse, la îmbunătăţirea platformei de dezvoltare, Consumer Preview vine cu performanţe crescute, calitate și stabilitate.
Versiunea experimentală a sistemului de operare Windows 8 a fost descărcată de un milion de ori în 24 de ore, conform unui anunţ al companiei americane.

Sistemul de operare poate fi descarcăt de AICI.
Microsoft recomandă ca instalarea versiunii beta să se facă pe PC-uri ce au configuraţii cu procesor de minim 1 GHz. Pentru sistemele pe 32 de biţi  memoria RAM minimă este de 1GB și spaţiul de stocare 16 GB, iar pentru sistemele pe 64 biţi e nevoie de  2 GB RAM și 20 GB spaţiu liber pe hard disk.
Windows 8 Consumer Preview marchează versiunea beta a Windows Store, populat cu o varietate de aplicaţii Metro, atât ale Microsoft, cât și ale dezvoltatorilor independenţi. În versiunea Consumer Preview, aceste aplicaţii pot fi descărcate gratuit.
Cu o prezenţă slabă pe segmentul tabletelor și telefoanelor mobile, Microsoft se află cu mult în urma competitorilor săi, Google și Apple. Lansarea Windows 8 este, așadar, deosebit de importantă pentru companie, care trebuie să îi convingă pe dezvoltatori să creeze aplicaţii pentru magazinul său online.


Autor: Capital
Sursa: www.capital.ro  Luni, 5 Martie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu