luni, 23 aprilie 2012

AVERTIZARE FBI: Sute de mii de oameni ar putea rămâne fără internet în iulie

AVERTIZARE FBI: Sute de mii de oameni ar putea rămâne fără internet în iulie
AVERTIZARE FBI: Sute de mii de oameni ar putea rămâne fără internet în iulie Un grup internaţional de hackeri a înșelat sute de mii de oameni printr-o operaţiune în scop publicitar. Virusul introdus în computere a fost descoperit de FBI, care a instalat o reţea sigură în urmă cu câteva luni pentru a împiedica întreruperea internetului la cei înșelaţi. Totuși, din luna iulie, această reţea va fi închisă și singurul mod de a rămâne online pentru cei afectaţi e să apeleze la serviciile unei firme specializate.
Multe dintre victime nici nu știu că virusul le-a afectat computerele, deși navigarea pe internet se desfășoară mai greu iar antivirusul le-a fost oprit de aplicaţia introdusă de hackeri. Victimele sunt îndemnate să viziteze pagina partenerului de securitate al FBI, http://www.dcwg.org, pentru a fi informaţi dacă au computerele virusate și să primească indicaţii despre cum să remedieze problema. După 9 iulie, ei nu vor mai putea să se conecteze la internet, informează Huffington Post.
În noiembrie 2011, FBI a demarat operaţiunea de oprire a operaţiunii hackerilor, dar a observat că se confruntă cu o nouă problemă. „Am realizat că avem o problemă pentru că dacă opream pur și simplu operaţiunea lor și îi trimiteam la închisoare pe vinovaţi, victimele urmau să nu mai aibă acces la internet. Omul obișnuit ar fi deschis Internet Explorer și ar fi găsit mesajul că pagina nu poate fi găsită și astfel ar fi crezut că nu merge internetul”, a spus Tom Grasso, agent FBI.
În noaptea arestărilor, FBI a apelat la serviciile lui Paul Vixie, președinte și fondator al Internet Systems Consortium, pentru a instala două servere de internet care să le înlocuiască pe cele care desfășurau operaţiunea ilegală a hackerilor. FBI avea în plan să păstreze aceste servere până în martie, pentru a da tuturor posibilitatea să-și repare computerele. Dar timpul s-a dovedit prea scurt iar un judecător federal din New York a extins termenul limită până la 9 iulie.
Hackerii au introdus virusul într-o reţea de aproximativ 570.000 de computere din întreaga lume. Ei au profitat de vulnerabilitatea sistemului Microsoft Windows. Computerul afectat genera coduri spre site-urile dorite de hackeri, ei câștigând de pe urma afacerii în jur de 14 milioane de dolari.
Când FBI-ul a arestat șase estonieni în noiembrie, a instalat un sistem de protejare care costă guvernul american în jur de 87.000 de dolari.
După cinci luni de la evenimente, FBI consideră că mai sunt afectate încă cel puţin 360.000 de computere, cele mai multe în SUA, 85.000. Alte ţări cu peste 20.000 de computere afectate sunt: Italia, India, Anglia și Germania. ?ările afectate cel mai puţin de virus sunt Spania, Franţa, Canada, China și Mexic.

Autor: Mediafax
Sursa: www.mediafax.ro  Duminica, 22 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu