luni, 23 iulie 2012

 Nu cumpăra lenjerie și încălţăminte la mâna a doua
Nu cumpăra lenjerie și încălţăminte la mâna a doua
În magazinele second-hand găsești tot ce-ţi trece prin cap. Atenţie, însă! Există obiecte pe care nu ar trebui să le cumperi gata folosite. În același timp, trebuie să știi că există produse la mâna a doua pe care ar trebui să le vânezi pentru a economisi bani.
Saltele și lenjerie de pat
Cele second-hand pot fi pline de acarieni și bacterii. În plus, chiar și saltelele cu adevărat bune au o durată de viaţă de 8-10 ani. Este foarte greu de apreciat cât de veche este o saltea de pat deja folosită.
Costume de baie și lenjerie
Gândul că o altă persoană a purtat slipul sau bichinii pe care îi vezi acum în magazinele second-hand nu este deloc reconfortant. Dimpotrivă. Este absolut obligatoriu să cumperi lenjerie intimă nouă.
Pantofi
Încălţămintea uzată nu este doar incomodă, dar poate provoca tot felul de probleme de sănătate. Materialul uzat îţi poate produse bătături sau afecţiuni ale pielii.
Pălării
Este foarte posibil ca pălăriile să nu fi fost curăţate în interior înainte de a fi scoase la vânzare. Dacă ai cumpărat o pălărie second-hand, riști să te alegi cu infecţii ale pielii scalpului.
Produse de machiaj
Produsele de machiaj deja utilizate sunt un teren propice pentru bacterii. În plus, e greu de crezut că mai au termenul de valabilitate „în regulă".
Mobilier pentru copii
Mobilierul pentru copii, în special leagănele, dar și pătuţurile pot fi un pericol pentru siguranţa celui mic. Sistemele de prindere, îmbinările, accesoriile pot fi defecte. Nu ai de unde să știi dacă acel produs nu a fost reparat de câteva ori până să fie scos la vânzare.
Obiecte pentru animalele de companie
Petele vechi și mirosurile specifice animalelor sunt foarte greu de înlăturat. Jucăriile second-hand destinate câinilor și pisicilor pot fi pline de microbi și riști ca animalul tău să se îmbolnăvească.
Uite ce poţi lua cu încredere!
Produse electrice și electrocasnice
O mașină de spălat, un frigider, un aspirator, un MP3 Player sau un DVD sunt produse pe care le poţi cumpăra la second-hand, dar numai dacă respecţi câteva reguli esenţiale.
Vânzătorul trebuie să-ţi garanteze faptul că produsele sunt în stare foarte bună de funcţionare. Probează-le înainte de a da banii! Vezi care este starea lor de uzură și, eventual, cumpără din magazine specializate care oferă garanţie și suport tehnic.
Bijuterii
În ceea ce privește bijuteriile, dacă te decizi să achiziţionezi produse second-hand este bine să verifici cu mare atenţie autenticitatea metalului din care sunt confecţionate! Atenţie să nu cumperi tinichele!
Biciclete
Dacă nu ești un împătimit al sportului, nu este cazul să dai sume foarte mari de bani pe o bicicletă nouă. Poţi cumpăra una la mâna a doua pe care s-o folosești în plimbările ușoare din weekend.
Cort pentru vacanţă
Preţurile corturilor sunt destul de mari, dacă dorești un produs nou și de la o firmă consacrată. Însă, dacă îl cumperi la mâna a doua vei ieși mult mai ieftin. Este adevărat, trebuie să fii foarte atent la micile detalii: cusături, fermoare, capse și alte accesorii.
Patru avantaje
1. Produsele care se vând în magazinele second-hand sunt foarte ieftine.
2. În magazinele second-hand găsești o varietate de produse și modele. Sigur îţi va plăcea ceva: o pereche de pantaloni, un tricou, o geantă sau accesorii de vară.
3. De foarte multe ori, în magazinele second-hand găsim produse la un preţ mic, dar fabricate de firme cu renume.
4. Unele obiecte vestimentare și accesorii sunt produse unicat.

Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Sambata, 21 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu