sâmbătă, 7 iulie 2012

Iată ce trebuie să faci dacă nu vrei să rămâi fără internet LUNI!

 Iată ce trebuie să faci dacă nu vrei să rămâi fără internet LUNI!
Iată ce trebuie să faci dacă nu vrei să rămâi fără internet LUNI!
Bitdefender, liderul pieţei locale de soluţii antivirus, informează că luni 9 iulie, mii de calculatoare ar putea rămâne fără internet ca efect al infectării cu virusul DNS Changer. Pentru a evita întreruperile utilizatorii pot folosi aplicaţia gratuită DNS Changer Detector care elimină efectele familiei de viruși.
Troianul DNS Changer direcţionează calculatoarele infectate către website-uri false, care au fost create special de infractori cibernetici, în scopul unor escrocherii, prin modificarea setărilor DNS ale calculatoarelor pe care se instalează. (DNS - Domain Name System – este un sistem de distribuire a numelor pentru calculatoarele conectate într-o reţea.

În noiembrie anul trecut, iniţiatorii atacului au fost arestaţi de FBI, iar controlul asupra serverelor a fost preluat de către autorităţi. Întrucât modificările în sistemul DNS au un impact foarte mare asupra conectării calculatoarelor la internet, FBI a substituit serverele periculoase cu unele valide pentru a nu înrerupe automat legăturile la internet a sute de mii de calculatoare infectate.

Totul se va încheia însă pe 9 iulie când autorităţile vor scoate din circuit serverele substitut, iar acest lucru va face aproape imposibil accesul la internet al utilizatorilor obișnuiţi ale căror setări DNS au fost afectate de virus.

Aplicaţia gratuită DNS Changer Detector, dezvoltată de Bitdefender, evaluează setările DNS și atenţionează utilizatorul dacă sunt identificate setările false. 

 Pentru a verifica dacă un calculator a fost infectat cu acest virus și pentru a reface sistemul descărcaţi și rulaţi pe calculator DNS Changer Detector. Dacă instrumentul raportează că sistemul este curat, nu există niciun motiv de îngrijorare; dacă arată semne de intruziune, urmaţi etapele următoare pentru a vă repara sistemul.

 1.     Mai întâi eliminaţi virusul de pe computer. Setările DNS au fost cel mai probabil schimbate de o infecţie activă pe calculator. Rulaţi QuickScan care vă spune în 60 de secunde dacă sistemul este sau nu infectat și ștergeţi manual virusul DNS Charger. Alternativ puteţi opta pentru instalarea unei versiuni de 30 de zile a Bitdefender Internet Security 2012 care va curaţa automat sistemul. Este obligatoriu să curăţaţi calculatorul înainte de schimbarea setărilor DNS, altfel, riscaţi ca virusul din calculator să vă schimbe setările la loc.

2.     Rulaţi unealta DNS Changer Detector și lăsaţi-o să schimbe setările DNS. În funcţie de tipul de conexiune, acest instrument  va încerca să repună setările DNS recomandate și vă va informa dacă problema a fost rezolvată sau nu.
CITEȘTE ȘI Avertisment FBI: LUNI, milioane de oameni vor fi DECONECTA?I de la internet. Cum afli dacă ești printre ei

Autor: Capital
Sursa: www.capital.ro  Sambata, 7 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu