marți, 28 august 2012

30% dintre viruși încarcă factura la telefon

 30% dintre viruși încarcă factura la telefon
30% dintre viruși încarcă factura la telefon Smartphone-urile infectate trimit sms-uri către numere cu suprataxă, fără ca proprietarul să își dea acordul
Principala sursă de infectare a telefoanelor sunt aplicaţiile nesigure
Aproape 30% dintre ameninţările informatice detectate pe terminalele cu sistem de operare Android trimit sms-uri către numere speciale cu tarif premium. Așa reiese dintr-un raport realizat de specialiștii Bitdefender, pe terminalele din România, dotate cu soluţia Bitdefender Mobile Security.
Astfel, virușii din familia Android.Trojan.SMSSend ocupă primul loc în clasamentul ameninţărilor informatice pe luna iulie. Spre comparaţie, la nivel global, cel mai întâlnit virus pe terminalele cu Android este Trojan.Fakedoc.A.
Aplicaţia pretinde că ar ajuta la conservarea bateriei, însă, în realitate, trimite către un server controlat de atacator informaţii care contribuie la adaptarea reclamelor pe care le primește utilizatorul.
În clasamentul pe România, virușii care trimit smsuri la numere cu supra-taxă sunt urmaţi de Exploit. RATC.A, care este unul dintre cele mai populare mijloace de a debloca (root-a) telefoanele mobile ce rulează Android. Procesul permite anumitor aplicaţii accesul la resursele vitale ale sistemului de operare.
În cazul unei infecţii cu troieni, aceștia vor avea privilegii de root asupra dispozitivului, ceea ce poate duce la pierderi de date.
De asemenea, raportul relevă un procent ridicat de aplicaţii ce afișează în mod agresiv reclame. Aproximativ 89,1% din elementele identificate sunt aplicaţii de tip Adware ce au ca scop promovarea de produse și servicii.
Studiul a fost făcut doar pe telefoanele smartphone care utilizau Android.
"Principala sursă de ameninţări o reprezintă aplicaţiile de pe marketplace-urile neofi ciale."
LIVIU ARESENE, Bitdefender
Topul virușilor care te taxează
Android.Trojan.SMSSend.N - 26% dintre atacurile de pe Android sunt ale acestui virus
Androdi.Exploit.RATC.A - virusarea cu acest malware se produce în momentul deblocării telefonului
Android.Trojan.SMSSEND.H - 12% dintre telefoanele infectate aveau acest virus
Android.Trojan.FakeInst.I
Android. ExploitGingerBreak.A
Android.Exploit.Asroot.A
Android.Exploit.Asroot.B
Android.Hacktool.DroidsheepAndroid. Exploit.Exploid.A

Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Luni, 20 August 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu