joi, 29 noiembrie 2012

Gmail permite atașarea de fișiere de 10 GB

Gmail permite atașarea de fișiere de 10 GB
Gmail permite atașarea de fișiere de 10 GB
Google continuă integrarea intensă a produselor sale din diverse categorii, iar ultima mișcare va bucura utilizatorii mailului Gmail: conectarea cu stocarea online de pe Google Drive.
Cu toţii ne-am lovit de problema dimensiunii unui fișier atașat la un mail. La început, acum câţiva ani, era de 5 MB. Ultima evoluţie a fost până la 25 MB, dar acum Gmail permite atașarea unor fișiere de până la 10 GB.
Nu vă gândiţi că urcaţi direct din calculator în atașamentele de pe mail. Nu, fișierele stau în folderul online de pe Google Drive, spaţiul de stocare pe care îl oferă Google, iar ele sunt atașate la mail. Utilizatorul căruia îi sunt trimise fișierele le va putea deschide online, în cadrul unui document Google sau le va putea descărca în calculator.
Practic, Gmail îi va trimite destinatarului o alertă cum că i-aţi creat posibilitatea de a accesa un document online, stocat păe Drive. Mișcarea nu este nouă, iar aceasta este un răspuns la mailul Outlook de la Microsoft, care permite același lucru pentru fișierele stocate în SkyDrive, hard disk-ul lor virtual.
A atașa 10 GB nu este gratuit. Google oferă doar 5 GB de stocare gratuită. Pentru trecerea la 25 de GB utilizatorii trebuie să plătească 2,5 dolari, iar pentru 100 de GB preţul este de 5 dolari.

Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Miercuri, 28 Noiembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu