duminică, 11 august 2013

Ce nu știai despre Gmail de la Google și adresele pe care le ai de la Facebook
Ce nu știai despre Gmail de la Google și adresele pe care le ai de la Facebook Unele adrese de mail n-au doar cuvinte, ci și alte semne grafice, cum ar fi punctele sau underscore-urile. Adresa de mail de la Google este însă imună la acestea. Aceeași strategie este aplicată și de Facebook, dar alte companii n-au renunţat la așa ceva.
Google s-a gândit că și un punct în adresa ta de Gmail ar putea influenţa prea mult primirea (sau neprimirea) de mesaje, astfel că a renunţat la a ţine cont de el. Astfel, după cum exemplifică pe site-ul său de suport, lucrurile sunt pe cât de simple sună: 
homerjsimpson@gmail.com este același lucru cu hom.er.j.sim.ps.on@gmail.com, cum 
homerjsimpson@gmail.com poate fi HOMERJSIMPSON@gmail.com, iar
homerjsimpson@gmail.com se poate scrie foarte bine ca Homer.J.Simpson@gmail.com, iar mailurile ajung la cine trebuie.
Will Oremus scrie pentru Slate, articol preluat de Business Insider, că Google face asta de ani buni, dar oamenii încă își spun adresele de Gmail cu punct acolo unde e cazul. Totuși, regula aplicată de Google pentru a-și simplifica serviciul de mail nu este aceeași în cazul tuturor serviciilor de poștă electronică, în special nu pentru cele ale companiilor. Facebook însă folosește această strategie.
Oremus menţionează că punctele contează pentru Microsoft, Yahoo! și Apple în iCloud. Aici dacă ai punct, trebuie să-l spui, altfel sfârșești fără mailuri. Punctele nu sunt deloc bine văzute la Twitter, fie ai numele dintr-o singură bucată de maximum 20 de caractere, fie n-ai deloc. Cât despre Facebook, adresa este cea care urmează după facebook.com/ și dacă vezi numele cuiva cu punct, poţi să-l ignori de acum înainte.

Autor: Adevarul
Sursa: adevarul.ro  Sambata, 3 August 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu