luni, 20 ianuarie 2014

Funcţie de încărcare rapidă şi autonomie crescută pentru Galaxy S5

- 17 ian 2014

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei, Galaxy S5 este primul smartphone Samsung care beneficiază de pe urma unei noi generaţii de acumulatori Li-ion, ce pot fi încărcaţi în mai puţin timp şi înmagazinează mai multă energie fără a creşte dimensiunea fizică a pachetului.
Acumulatorii  sunt realizaţi înlocuind clasicul catod din carbon cu unul bazat pe nano-particule de siliciu, acoperite cu un strat de carbon cu rol protector. Combinaţia permite obţinerea de acumulatori Li-ion ce oferă capacitate cu 20% mărită la aceeaşi dimensiune şi reţin 80% din capacitatea iniţială după 500 cicluri încărcare/descărcare. Suplimentar, noii acumulatori permit utilizarea unor curenţi de încărcare mai mari, reducând timpul de aşteptare la mai puţin de 2 ore.
Funcţie de încărcare rapidă şi autonomie crescută pentru Galaxy S5Funcţie de încărcare rapidă şi autonomie crescută pentru Galaxy S5
Potrivit unor surse citate de Phone Arena, Samsung Galaxy S5 include un acumulator de 2900mAh, faţă de 2600mAh în cazul modelului Galaxy S4. Totuşi, nu creşterea autonomiei pare să fie prioritatea principală, ci acoperirea cerinţelor unui ecran AMOLED cu rezoluţie 2560x1440 pixeli, mai însetat de energie. Configuraţia mai include 3GB memoria RAM şi o cameră foto de 16MP, respectiv chipset Snapdragon 805 pentru modelul standard şi mai puternicul Exynos 6 pentru varianta Galaxy S5 în carcasă metalică.
Lista dotărilor zvonite dar neconfirmate, ce ar putea beneficia de pe urma unui acumulator mai puternic, ar mai putea include funcţie head-tracking pentru interacţiunea folosind mişcări ale capului şi o funcţie de recunoaştere a ochilor. Din păcate pentru detalii complete va trebui să aşteptăm evenimentul oficial de lansare Galaxy S5, aşteptat în perioada februarie-martie.
http://www.go4it.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu