sâmbătă, 29 martie 2014

 Veste BUNĂ pentru clienţii Vodafone și Cosmote. TAXA de reziliere ar putea fi ELIMINATĂ
Veste BUNĂ pentru clienţii Vodafone și Cosmote. TAXA de reziliere ar putea fi ELIMINATĂ  
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a intrat și în contractele operatorilor de telefonie mobilă. Primii operatori vizaţi sunt Vodafone și Cosmote. Problema? Taxa de reziliere a contractelor.
După acţiunile împotriva băncilor, ANPC a luat la ochi și contractele standard a doi operatori de telefonie mobilă, informează Economica.net.
Protecţia Consumatorilor vizează eliminarea clauzelor din toate contractele de la Vodafone și Cosmote care permit firmelor să ceară o taxă pentru încetarea înainte de termen a contractelor – așa numita taxă de reziliere.
ANPC a primit reclamaţii de la clienţii celor două firme de telefonie mobilă și a încheiat procese verbale de constatare. Potrivit legii 193/2000, de la 1 octombrie 2013, plângerile întemeiate care vizează contractele preformulate – așa cum sunt și cele de telefonie mobilă – sunt trimise în instanţă. În cazul în care instanţa constată că există prevederi contractuale cu caracter abuziv, aceasta dispune eliminarea acestora din toate contractele în executare încheiate între profesionistul în cauză și consumatori.
Altfel spus, de la o reclamaţie a unui consumator se poate ajunge la modificarea tuturor contractelor.
În cazul de faţă, sesizarea împotriva Vodafone România a ajuns deja în instanţă și este înregistrată la Tribunalul București, secţia contencios administrativ și fiscal – dosarul 36773/3/2013, cu obiectul acţiune în constatare.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Luni, 24 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu