luni, 9 iunie 2014

GOOGLE îţi dă posibilitatea să ȘTERGI datele ONLINE despre TINE. Cum poţi face acest lucru
GOOGLE îţi dă posibilitatea să ȘTERGI datele ONLINE despre TINE. Cum poţi face acest lucru
 Cetăţenii europeni care vor ca Google să șteargă din rezultatele căutărilor online care conţin informaţii despre ei pot să facă asta cu ajutorul unui formular creat special.

Orice european poate acum să transmită linkurile pe care le vrea eliminate din căutările online după numele său, printr-un formular creat special de Google..  Persoanele trebuie să-și prezinte numele, adresele de email, o poză pentru identificare.
Totuși, lucrurile nu sunt așa simple. Aceștia trebuie să explice în ce mod pagina web respectivă are legătură cu ei și de ce este "irelevantă, depășită sau inadecvată".
Compania spune că va analiza fiecare cerere în parte, astfel încât să vadă dacă nu este vorba de conţinut care e important și relevant pentru publicul larg, cum ar fi informaţiile despre fraude financiare sau malpraxis.
Această iniţiativă vine după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a emis o decizie privind datele cu caracter personal. Curtea de la Luxemburg a stabilit că indexarea rezultatelor căutărilor pe Google este o operaţiune de prelucrare a datelor cu caracter personal, ce este supusă legislaţiei europene și, implicit, celei naţionale din fiecare ţară membră a UE.

Autor: Libertatea.ro
Sursa: www.libertatea.ro  Vineri, 30 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu