sâmbătă, 2 august 2014

 Cât de sigure sunt hotelurile pentru informaţiile și dispozitivele tale
Cât de sigure sunt hotelurile pentru informaţiile și dispozitivele tale
Printr-un comunicat recent, serviciile secrete ale SUA vă avertizează cu privire la keylogger-ele de pe calculatoarele dintr-un business center de hotel.

Majoritatea hotelurilor în care vă petreceţi una sau mai multe nopţi includ un business center. Acesta vine sub forma unei camere cu câteva computere conectate la internet și o imprimantă, scanner sau multifuncţional, toate puse la dispoziţia celor care stau în respectivul hotel. Din păcate, pentru că foarte multă lume folosește acele computere, există un risc foarte mare ca datele pe care le introduceţi într-o fereastră de browser să nu fie foarte sigure.
Din acest motiv, serviciile secrete ale Statelor Unite recomandă membrilor industriei hospitaliere să inspecteze computerele din business center. Aparent, cu scopul de a fura informaţii personale și date financiare de la oaspeţii care folosesc acele sisteme, răufăcători au instalat keyloggere pe multe dintre ele. Keylogger-ul este o formă de malware care înregistrează orice apăsare de tastă, inclusiv adrese web, parole și coduri PIN, toate pentru ca în secunda următoare să le expedieze prin email celui care l-a instalat. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Marti, 15 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu