vineri, 15 august 2014

Satelitul WorldView 3 va oferi cele mai detaliate fotografii ale suprafeţei planetei

În luna iunie a acestui an, Google a anunţat că a achiziţionat furnizorul de servicii de imagistică din satelit Skybox şi a afirmat că viitoarea reţea de sateliţi cu cost scăzut va permite captura la rezoluţie mai mare a imaginilor planetei. DigitalGlobe, un furnizor tradiţional de imagini pentru Microsoft, Google şi alte companii, a anunţat însă că satelitul WorldView 3 va oferi imagini şi mai bune începând de anul viitor.
Satelitul WorldView 3 va fi lansat miercuri, 13 august, şi va deveni operaţional în zilele următoare. Camerele foto ale acestuia au o rezoluţie suficient de mare pentru a imortaliza obiecte cu dimensiuni de 31 de centimetri, compania afirmând însă că WorldView 3 se va dovedi util nu doar pentru imagistica tradiţională, dar va fi şi un instrument eficient pentru monitorizarea a mediului. În acest scop, satelitul va folosi un set complex de senzori pentru spectrul infraroşu care vor monitoriza nouă game de frecvenţe, acesta urmând să fie util pentru monitorizarea stării clorofilei şi a emisiilor de oxigen ale vegetaţiei, pentru supravegherea exploatărilor de petrol sau gaze şi pentru analiza compoziţiei atmosferei. Aceste ultime informaţii vor fi folosi şi pentru corecţia parametrilor imaginilor, bucăţile capturate urmând să se îmbine astfel mult mai bine atunci când sunt folosite de servicii precum Google Earth.

Principalul client al noului satelit WorldView 3 va fi guvernul nord-american. Deoarece autorităţile americane au micşorat limita rezoluţiei minime rezolvate de la 50 la 30 de centimetri, compania DigitalGlobe va putea vinde şi altora imaginile sale de mare rezoluţie începând cu 2015. Google a mai folosit serviciile DigitalGlobe, însă imaginile oferite de GeoEye-1 au fost limitate la o rezoluţie de 50 de centimetri, deşi camerele foto ale acestuia erau capabile să urce până la o rezoluţie de 41 de centimetri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu