miercuri, 18 februarie 2015

Se pot fura date și din calculatoarele fără conexiune la Internet
Se pot fura date și din calculatoarele fără conexiune la Internet
Hackerii pot sustrage informaţii stocate pe reţele care nu sunt conectate la Internet, prin intermediul unui virus care poate reprograma computerele să transmită datele pe telefon, arată cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Israel.

Odată ce computerul este infectat cu un anumit tip de virus, hackerii îl pot reprograma pentru ca acesta să transmită informaţii care pot fi recuperate apoi dintr-un telefon mobil care nu se află în aceeași cameră, relatează Bloomberg.
"Scenariul este să ajungi la o instalaţie sigură și să îţi lași telefonul la intrare", a declarat Dudu Mimram, expert în tehnologie în cadrul laboratorului de apărare cibernetică al universităţii. "Virusul va trimite date pe telefonul tău", a explicat el. Înainte de a sustrage informaţiile, virusul trebuie introdus în computer. Aceasta presupune probabil găsirea unei persoane cu acces fizic la computere care, conștient sau nu, să introducă un stick USB infectat.
Programul malware poate determina computerul să transmită semnale care pot fi captate de un dispozitiv mobil din apropiere. Semnalele sunt transmise prin frecvenţa radio FM, pe care multe telefoane moderne o pot recepta.
Echipamentele medicale computerizate, apărarea și sistemele de infrastructură vitală sunt izolate de obicei de Internet, iar avertismentul cercetătorilor de la Universitatea Ben-Gurion a provocat dezbateri în rândul experţilor în securitatea cibernetică în legătură cu eficienţa reţelelor separate fizic de alte reţele.
Cercetătorii lucrează acum la o modalitate de a diminua efectele unei astfel de lacune. Ei vor să găsească o modalitate de protecţie împotriva atacurilor alta decât stocarea echipamentului în încăperi metalice speciale sau construirea unor pereţi suficient de groși pentru a ecrana frecvenţele radio și a bloca transmisiunile.

Autor: Stiri tvr.ro
Sursa: stiri.tvr.ro  Joi, 15 Ianuarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu