luni, 25 mai 2015

 9 Plante care purifică aerul din apartament
9 Plante care purifică aerul din apartament
Unele plante de apartament nu sunt doar frumoase, dar te ajută să îţi împrospătezi aerul din casă, filtrând poluanţii și dioxidul de carbon pe care îl expiri, eliberând oxigenul și crescând umiditatea. Iată care sunt cele 9 plante care purifică aerul din apartament!
Există câteva tipuri de plante care purifică aerul din apartament. Astfel, plantele de interior te pot ajută să păstrezi în casă un aer curat. Contrar așteptărilor, aerul din interior este, de cele mai multe ori, mult mai poluat decât cel din exterior. Cercetările au evidenţiat faptul că următoarele tipuri de plante de apartament sunt cele mai eficiente în eliminarea toxicităţii din aerul locuinţei și în reglarea umidităţii interiorului. Iată care sunt cele 9 "plante-minune"!
1. Plante care purifică aerul din apartament. Gerbera
Această floare strălucitoare te scapă de substanţe precum tricoloretilena (găsită în produsele de curăţat), benzen (din cerneluri și vopseluri). Poţi așeza un ghiveci în locul în care îţi ţii mașina de spălat.
2. Plante care purifică aerul din apartament. Aloe vera
 
plante care purifica aerul din apartament
Plante care purifică aerul din apartament - Aloe vera
Foto Click!
 
Aceste plante sunt foarte ușor de întreţinut. Iubitoare de soare, aloe vera filtrează aerul din casă de formaldehide, substanţe emanate de produsele chimice de curăţat sau vopseluri. Plantă aloe este o alegere înţeleaptă pentru ferestrele de la bucătărie bine luminate.
3. Plante care purifică aerul din apartament. Iedera
Aceasta este una dintre acele plante care purifică aerul din apartament. E, de departe, cea mai recomandată plantă când vine vorba de poluare. Se spune că ea poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găsește frecvent în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenţi și fum de ţigară.  
4. Plante care purifică aerul din apartament. Cactusul 
Aceast plantă absoarbe gazele nocive și generează oxigen pur. Se recomandă să-l pui lângă televizor, fiindcă absoarbe undele electromagnetice. Spre deosebire de celelalte plante, cactușii produc oxigen noaptea și elimină monoxid de carbon ziua, așa că și dormitorul e un loc bun pentru ei.
5. Plante care purifică aerul din apartament. Crizantema
Crizantemele sunt bune de pus într-o cameră unde tocmai ai vopsit ceva fiindcă absoarbe vaporii.
6. Plante care purifică aerul din apartament. Palmierul Doamnei 
Palmierul Doamnei se potrivește de minune în bucătărie, fiindcă absoarce amoniacul prezent în produsele de curăţat vasele.
7. Plante care purifică aerul din apartament. Filodendronul 
Această plantă este una dintre acele plante care purifică aerul din apartament. Ea degajă o cantitate mare de vapori de apă și umidifică, astfel, camerele cu aer uscat. E bine ca planta să fie ţinută în încăperile în care se află sobe.  
8. Plante care purifică aerul din apartament. Voalul miresei
Voalul miresei (Chlorophytum) absoarbe în 24 ore până la 95% din monoxidul de carbon prezent în fumul de ţigară. Nu este o plantă pretenţioasă.
9. Plante care purifică aerul din apartament. Ficusul
 
plante care purifica aerul din apartament
Plante care purifică aerul din apartament - Ficusul
Foto Click!
 
Deși este cunoscut faptul că plantele purifică aerul, puţini dintre noi știm, însă, că ficusul are proprietatea de a elimina formaldehidă "ascunsă" în tapet, mobilă sau zugrăveala. Ficusul este cea mai bună alegere pentru locurile în care există mochetă, pentru că absoarbe compușii organici volatili emanaţi de adezivul utilizat pentru a o lipi. Acestea sunt cele 9 plante care care purifică aerul din apartament.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Vineri, 8 Mai 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu