sâmbătă, 18 iulie 2015

ATEN?IE la virusul care fură datele de autentificare la e-banking!
ATEN?IE la virusul care fură datele de autentificare la e-banking!
Virusul informatic Dyre, asemănător troianului bancar Zeus, creează probleme majore utilizatorilor din mai multe ţări, inclusiv România.

Hackerii reușesc să fure datele de autentificare la serviciile de e-banking, atrag atenţia specialiștii Bitdefender, într-un comunicat de presă transmis, joi, Agerpres.

'Un nou val de mesaje ce conţin virusul bancar Dyre vizează clienţi ai instituţiilor financiare din mai multe ţări, printre care și România. Odată instalat, virusul fură datele de autentificare la serviciile de e-banking. Băncile locale vizate au o cotă de piaţă cumulată de circa 40%. Utilizatorii de servicii de e-banking sunt invitaţi să descarce un fișier maliţios de tip arhivă conţinând un executabil, care provine de la un consultant fiscal. Mesajul pretinde a fi o continuare a unei discuţii purtate anterior și le sugerează clienţilor să descarce cu prioritate fișierul pentru a finaliza o tranzacţie financiară. Un al doilea mesaj susţine că trimite documentaţia financiară a clientului și îi cere să verifice autenticitatea tranzacţiilor. Al treilea mesaj informează clientul despre sancţiuni contravenţionale impuse companiei pe care o deţine, invitându-l să ia la cunoștinţă lista abaterilor', explică specialiștii Bitdefender.
Potrivit sursei citate, virusul Dyre a apărut pentru prima dată în 2014 și se instalează pe computerul utilizatorului, devenind activ doar atunci când acesta își introduce datele pe un site specific, de cele mai multe ori în pagina de autentificare a unei instituţii bancare.

Autor: Evz.ro
Sursa: www.evz.ro  Joi, 9 Iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu