luni, 25 martie 2013

PLANTELE de apartament sau de grădină CARE NE POT UCIDE
PLANTELE de apartament sau de grădină CARE NE POT UCIDE Pe cât sunt de frumoase și ne bucură privirea, pe atât de periculoase sunt unele dintre florile pe care le creștem în apartament sau în curte. Unele dintre ele sunt de-a dreptul nocive, chiar dacă nu în integralitatea lor.
În continuare, vă prezentăm câteva exemple:
 

1) Azaleea
Miroase superb, florile sunt minunate, dar frunzele sunt foarte periculoase daca sunt inghitite.
Simptomele intoxicatiei sunt: voma, salivatie in exces, umezirea exagerata a ochilor si nasului, dureri mari abdominale, paralizia mainilor si picioarelor, intr-un final putand interveni coma sau chiar moartea.
 

2) Leandrul
Florile sunt superbe, dar frunzele nu trebuie atinse. Cat despre mancat, nici atat.  Sunt extrem de toxice si ataca inima, ingreuneaza circulatia sanguina, provoaca atacuri cerebrale si pot duce chiar la deces. In India, s-au inregistrat nenumarate cazuri de sinucideri cu aceasta planta.
 

3) Trestia de zahar salbatica este o planta ornamentala, este comercializata pentru decorarea apartamentelor. Este insa extrem de periculoasa, atingerea sau mestecarea frunzelor putand provoca grave probleme de sanatate, inclusiv orbirea daca am atins frunzele si apoi ne-am frecat la ochi.
 


Autor: jurnalul.ro
Sursa: jurnalul.ro  Duminica, 10 Martie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu