luni, 25 noiembrie 2013

5 sfaturi să-ţi protejezi hainele de iarnă de molii
5 sfaturi să-ţi protejezi hainele de iarnă de molii
Hainele groase de iarnă dar mai ales cele fabricate din lână pot fi atacate și distruse de molii dacă nu știi cum să le protejezi. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont pentru a păstra puloverele, pantalonii, fustele și jachetele ca noi.
 
Scoate din când în când hainele la lumină - Știai că moliilor nu le place lumina? Scoate o dată pe săptămână, pentru câteva ore, hainele din dulap și întinde-le pe balcon la aer curat și lumină. Scutură puloverele și perie paltonul sau pardesiul.
 

Folosește lavandă și cedru - Punguţele cu lavandă și bilele de cedru sunt produse naturale care combat cu succes insectele. Mai mult, nu sunt toxice, miros plăcut și se găsesc aproape în orice magazin. Uleiul de cedru ucide larvele iar lavanda acţionează ca repelent.
 

Spală hainele imediat ce s-au murdărit – Nu aștepta să se umple coșul cu ruife murdare pentru a le pune pe toate la spălat! În ceea ce privește lâna, trebuie să ști că poate dezvolta molii foarte repede chiar în coșul cu rufe.
 

Păstrează curăţenia în dulap – dacă aspirăm și curăţăm doar ce se vede, vom lăsa moliilor colţuri și crăpături în care se pot înmulţi (colţurile dulapurilor, covorul de sub masă etc). Scoate sertarele dulapurilor și aspiră-le bine! De asemenea, aspiră covorul și pe.-o parte și pe alta. Și, nu uita să golești sacul aspiratorului.
 

Folosește ulei de dafin – tamponează cu puţin ulei de dafin colţurile sertarelor din dulapul cu haine. Acest produs va ţine la distanţă insectele.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Vineri, 15 Noiembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu